prijslijst

MICRODERMAL / DERMAL ANCHOR

 

Simpel gezegd is het een piercing waarbij een speciaal gemaakt titanium sieraad onderhuids (onder de eerste huidlaag) wordt aangebracht.
Het sieraadje lijkt op een ankertje Het onderste plaatje van 6mm van het sieraad bevat een aantal gaatjes, zodat het sieraad goed kan verankeren.

microdermal

Allereerst wordt de huid gedesinfecteerd en de plaats van het sieraad bepaald. Met een speciale naald wordt er een opening in de huid gemaakt. Dan wordt het sierraadje in de huid geschoven, de lange kant van het plaatje eerst. Alleen het platte steentje of plaatje is dan nog zichtbaar op de huid. Deze piercing kan op heel veel plaatsen worden gezet. Hou er wel rekening mee dat een constante druk op de piercing de genezing niet bevorderd.
Vooral verwerkt in een tattoo is de microdermal geweldig, in een decolleté is hij heel subtiel. Het succes van een microdermal is groot; slechts 2 % van de geplaatste sieraden wordt afgestoten. Er zijn nou eenmaal lichamen die niets accepteren!
De microdermal wordt alleen gezet als je 18 jaar of ouder bent. Ik vind het belangrijk dat je heel zeker weet dat je deze piercing graag wilt hebben, aangezien het een piercings is die je er niet zo maar even uit kunt halen. Je moet er dus vanuit gaan dat je de piercing voor lange tijd zult hebben.
Bij het verwijderen van een microdermal zal weer een opening moeten worden gemaakt in de huid.
Dit kun je dus niet zelf doen!

microdermal

Na de genezing is regelmatige reiniging met water en zeep voldoende.
Trek niet aan losse velletjes of korstjes, deze verdwijnen vanzelf tijdens het wassen van je piercing.
Neem wat van de zeep tussen de handen en laat het schuimen. Nu de piercing voorzichtig wassen.
Altijd de piercing heel goed naspoelen, zodat alle zeepresten zijn verdwenen.
Dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of tissue droog.
Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog. Druk 5 a 6 keer per dag even met schone handen op de microdermal ( ongeveer 10 seconden), dit bevorderd de hechting van het sieraad.
Smeer geen zalf, of vaseline of iets dergelijks op de wond, een wond heeft zuurstof nodig om te kunnen genezen.
Druppel geen wonddesinfecterende middelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
Je kunt de piercing de eerste tijd ’s nachts afplakken met een gaasje of wondpleister, verder onbedekt laten.
4 a 5 keer per dag maak je de piercing schoon met een zoutoplossing. Neem een mok gekookt water en los hierin een theelepel (Dode zee) zout op.
Dit kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Gebruik altijd een schoon stuk tissue of een gaasje om de zoutoplossing aan te brengen.
Verder zijn de algemene nazorg instructies voor piercings van toepassing, die vind je terug op de site. Verder is het belangrijk om zo veel mogelijk van de microdermal af te blijven! De eerste tijd zal de huid rondom de piercing rood zijn en wat gezwollen, maar in de meeste gevallen geneest een microdermal vrij snel.
Na ongeveer 4 maand zit de microdermal vast genoeg om het steentje of disk te verwisselen.
Je kunt dus gaan variëren met kleuren.

microdermal


Overzicht        |        Piercing plaatsen         |        Microdermal        |        Stretchen        |        Gaatjes in oren         |        piercing juwelen